2015-11-15: Dags att flytta

Så har den då kommit, dagen D, Valparna har blivit stora nog att flytta till sina nya familjer. "Pudding" är kvar hos oss, och en av hanvalparna stannar några veckor till, men de tre syskonen Mi Amarias Too Good To Be True "Lux", Mi Amarias Good Golly Miss Molly "Ruut" och Mi Amarias Hot Goods "Lui" flyttar den här helgen till sina nya hem. Som uppfödare är det lite jobbigt att ta avsked, men det känns väldig tryggt den här gången för jag vet att de alla kommer att få det jättebra. 

Jag vill önska alla de små stort lycka till i sina nya familjer.


2015-11-01: Photoshoot! Bästa Anders Lundmark har varit här och fotat.2015-10-25: En vecka har gått, och nu är valparna fem veckor gamla och väger kring tre kilo. De har blivit duktiga på att äta valpmat och får nu små portioner fyra gånger per dag, och däremellan äter de fortfarande mycket från mamma Emma. Tänder har de också fått allesammans, och nu får man akta fötterna när man är i lådan, för de älskar att sätta sina sylvassa gaddar i människotår! De tuggar förstås också på varandra, och på leksaker som de fått. En som också gillar deras leksaker är storasyster Vilda, åtta månader, som ofta hoppar ner i lådan och snor åt sig valparnas grejor... De har fått prova på att vara på köksgolvet utanför lådan när de är vakna och tycker det är mycket roligare än lådan. Husets andra hundar har de också träffat. Storasyster Vilda är helt klart mest intresserad och leker jättefint med dem. Snart flyttar valparna ut på köksgolvet hela dagarna, och är bara i lådan när det är dags att sova på nätterna.

En första tripp ut på gräsmattan har de också fått göra allesammans och det var spännande! Om det bara får vara fint väder nästa vecka, blir det fler turer utomhus.

Hela gänget fem veckor gamla

Hela gänget fem veckor gamla

Första utflykterna på köksgolvet


2015-10-17: Idag blir valparna fyra veckor, och mycket har hänt! De har flyttat ut i stora valplådan i köket, börjat busa runt mer och mer, fått smaka annan mat, och idag har allihopa fått raka nosarna för första gången. Titta vad som kom fram!

De har fått lite leksaker och har rätt roligt med dem, här är det VF hane som brottas med ett mjukisdjur.

Allihop samlade kring ett av de första målen

Allihop samlade kring ett av de första målen


2015-09-29: Valparna har blivit tio dagar gamla, de gör fortfarande mest inget annat än äter och sover. Idag öppnades ögonen på de flesta, och vi försökte ta lite kort på dem. Minsta flickan väger 800 gram och största killen har passerat kilostrecket, 1030 gram 10 dagar gammal.

2015-09-30: Nu har även lillflickan öppnat ögonen!

Tio dagar gammal, och ser en första glimt av världen....

Tio dagar gammal, och ser en första glimt av världen....

.... oj, så ljust det blev!

.... oj, så ljust det blev!

Gäääääsp........

Gäääääsp........

... Jag tror jag somnar om istället.

... Jag tror jag somnar om istället.

Viktutvecklingskurva

Mi Amarias storpudlar. Maria Byström, Björkågatan 6, 904 21 Umeå. 070-306 08 27