2017-03-30: Idag fyller valparna elva veckor, och alla utom två har åkt till sina nya familjer.  En kille och en tjej bor kvar här ett litet tag till. Valplådan är nerpackad och de kvarvarande två sover numera i sovrummet med oss andra. Lykka har fått åka hem till sin matte. Dags att pusta ut efter en intensiv, härlig och givande tid med de små. Vi önskar alla valpköpare lycka till och - njut av era valpar!!


2017-03-04: Det har gått ett tag sedan vi uppdaterade hemsidan, men vi har haft fullt upp under tiden! Häromdagen sa min man att "det här är de trevligaste valparna vi har haft" och så känns det verkligen. De är väldigt jämna, modiga, sociala och glada och jag är helnöjd med hur de utvecklas. Det har varit intensiva men väldigt roliga veckor, men om någon vecka flyttar många av dem härifrån till sina nya hem. Vi har fortfarande några valpar kvar som vi får njuta av ett tag till innan vi hittar nya, kärleksfulla hem till dem. Är du intresserad får du gärna höra av dig till oss.

Valparna flyttade ut i köket när de var nästan tre veckor och har sista veckan fått vara ute en del, och även om det blir korta stunder för att de inte ska bli för kalla har de redan kommit på att det är allra bäst att bajsa och kissa ute i snön. Inomhus är de duktiga på att hitta tidningarna i köket och på morgonen väntar de helst tills de kommit ur sin låda innan de gör ifrån sig. Duktiga små troll är de! De har råkat på dammsugare, skrammel av tappade kastruller och allt annat oljud som hör till i ett kök, och många nya människor som de glatt hälsar välkommen vid grinden och klättrar upp i famnen på när de sätter sig ner på golvet med dem. På bilderna här nedanför är valparna 6,5 veckor. Foto: Anders Lundmark


Bilder tagna vid fem veckors ålder. Här är det Linda Landby som fångat dem i sin kamera, stort tack!


2017-01-23: Valparna är nu 11 dagar gamla och ögonen börjar öppnas. Än så länge är det bara små gluggar, men nu kommer valparna att kunna börja uppfatta mer av omgivningen. Fortfarande ligger de helst huller om buller på varandra i en stor hög, men den här veckan börjar de ta sig upp på benen och blir bättre och bättre för varje dag på att gå (nåja, vingligt är det till att börja med) istället för att kravla runt. Stort tack till Anders Lundmark för fina bilder!


Lykkas valpar diar, här en vecka gamla.

Här är valparna 4 dagar gamla och har tagit en paus i diandet, mätta och nöjda. En liten har somnat i mammas knäveck och en har somnat mitt i maten.


Den 12 januari 2017 får Lykka elva valpar, sex tikar och fem hanar. Valpningen går bra och relativt snabbt, första valpen föds klockan 9.30 och den sista kommer 15.55. Alla valparna är pigga och krya vid födseln och Lykka är lugn och fin under hela förlossningen.

Lykkas nyfödda bebisar

Lykkas nyfödda bebisar


Viktutveckling första veckan

Mi Amarias storpudlar. Maria Byström, Björkågatan 6, 904 21 Umeå. 070-306 08 27